Menú

Banc de Llet Materna

El Banc de Llet Materna va ser el primer d’Espanya. Es va crear a l’any 2001 gràcies a la col·laboració de moltes persones i institucions. Cal destacar l’ajuda rebuda del Dr. Sergi Verd, de la Fundació Pro-Nins i d’ABAM (Associació Balear d’Alletament Matern).

El Banc de Llet Materna és el vincle d’unió entre les mares donants i els pacients nounats que necessiten la llet materna donada. Les mares que donen llet materna es posen en contacte amb el Banc de Llet Materna, s’extreuen la llet excedent després d’haver alimentat al seu propi fill i l’emmagatzema al congelador de ca seva. El personal del Banc de Llet recull al domicili de la mare donant els recipients amb la llet donada.

Una vegada rebuda al Banc, la llet es manté ultracongelada fins al seu processament. Una vegada analitzada es pasteuritzar i es descarta la llet amb contaminació microbiana.

Un aspecte important en el procés de preparació d'unitats de llet pasteuritzada és el de la seva valoració nutricional. Al laboratori es porta a terme la valoració nutricional dels lots de llet pasteuritzada mitjançant la determinació de la concentració de proteïna dels mateixos.

Després de la pasteurització, la llet es manté ultracongelada a -80º C fins a la seva distribució. Els destinataris són nounats fonamentalment d'extremat baix pes, inferior a 1500 g, que no poden rebre lactància de la seva pròpia mare, segons protocol establert conjuntament amb la Unitat de Nounats de l'Hospital Son Espases.