Menú

Programa Balear de Donació de Sang de Cordó Umbilical

El programa Balear de Donació de Sang de Cordo Umbilical està coordinat pel Banc de Teixits i les maternitats hospitalàries. En cada centre la responsabilitat del programa recau en un coordinador obstètric i una coordinadora de comares. Les maternitats autoritzades per recollir la sang de cordó umbilical a les Illes Balears són: Hospital Son Espases, Hospital Son Llàtzer, Hospital Can Misses, Hospital de Manacor, Hospital d’Inca i Hospital Mateu Orfila.

Les unitats obtingudes en els centres de Mallorca es remeten diàriament al Banc de Teixits on, després d'un procés de selecció i validació, són enviades al Banc de Cordó de Barcelona per al seu processament, conservació i distribució. En el cas de l’Hospital Can Misses d’ Eivissa i de l’Hospital Mateu Orfila de Menorca, les unitats s’envien directament al Banc de Cordó de Barcelona.

Aquest programa de recollida de sang de cordó umbilical en col·laboració amb Catalunya es va iniciar l’any 2004. Posteriorment, i a la vista dels bons resultats obtinguts, altres CCAA com Aragó, Navarra i Extremadura es varen incorporar al mateix. L’any 2008 es va passar a denominar Programa Concòrdia.