Menú

Dilluns, 11 de de novembre de 2013

Balears presenta als Estats Units les claus del seu èxit a la promoció de la donació de sang

Va ser guardonat amb el premi SETS 2013 al millor treball en organització, gestió i promoció per la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia.

La Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (FBSTIB) va presentar al Congrés Internacional AABB celebrat a Estats Units a l’octubre la comunicació que va ser guardonada per la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia en el XXIV Congrés anual.

La comunicació amb el títol “Looking for the perfect recruitment system” explica com s’ha millorat la comunicació amb les persones que donen sang amb un estalvi del 60% en dos anys del cost de la convocatòria.  

Aquest treball va estar premiat per la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia com millor treball en organització, gestió i promoció per la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia.

Eva P. Gómez Sjunnesson, cap de Marketing i Comunicació de la FBSTIB, va ser la encarregada d’exposar cóm s’ha aconseguit fer més eficient les invitacions a donar sang. Ha explicat els ingredients per aconseguir-ho que han estat el anàlisi profund de la base de dades de donants, afinar els criteris de selecció de donants, millorar la informació donada i actualitzar les formes de comunicació.

En aquest treball han participat també Maria Vanrell, Toni Martorell, Marilena Simó, Isa Victor, Marian Manchón, Daniel Ruiz, Ana Galmés, Enrique Girona, Martí Sansaloni i  Matilde Sedeño.

En aquest congrés, la FBSTIB va presentar també una comunicació en format pòster amb el títol "Why don’t donors come back?" que recull el treball realitzat per intentar que tornin a donar sang a aquelles persones que fa més de 6 anys que no ho fan, els resultats de les enquestes d’aquest col·lectiu i les mesures de millora dutes a terme.