Menú

Dimarts, 31 de de març de 2015

Es precisen donacions de llet materna amb URGÈNCIA

Se sol·licita que les mares lactants que hagin donat a llum fa menys de sis mesos es posin en contacte amb el Banc de Llet Materna de Balears per donar llet materna.

El Banc de Llet Materna de Balears fa una crida a la població femenina que hagi donat a llum fa menys de 6 mesos i que estigui alletant perquè doni llet materna. Actualment les reserves de llet materna es troben molt baixes.

Les mares interessades a ser donants de llet materna poden contactar amb el Banc de Llet Materna de la Fundació Banc de Sang i Teixits en el 971764433 o en infotejidos(ELIMINAR)@fbstib.org

El Banc de Llet Materna de les Illes Balears funciona gràcies a les mares donants de llet que, una vegada superat les anàlisis prèvies a la donació i després d'haver alimentat als seus bebès, produeixen més quantitat de llet per brindar-li-ho als nounats que ho necessitin. 

Poden ser donants de llet materna totes les mares que estiguin donant el pit i que gaudeixin d'una salut excel·lent. És condició indispensable que no hagi transcorregut 6 mesos des de la data del part. Durant aquesta època, la llet materna posseeix els nutrients i agents immunològics òptims i és el millor aliment per al nounat.

A causa d'aquesta temporalitat, la donació de llet materna es converteix en una necessitat constant.

Segons els últims protocols mèdics i com a xifra aproximada, un nounat de molt baix pes (menys de 1500 grams) necessita dos litres de llet materna per setmana per a la seva correcta alimentació.Cada any es necessiten més de 150 litres de llet i s'atén a més de mig centenar de bebès prematurs.

La llet materna és necessària per ajudar a bebès nounats que per raons mèdiques necessiti augmentar les seves defenses. Actua com a protector de l'aparell digestiu del nounat, evitant en gran manera l'aparició de la necrosi intestinal i facilitant la recuperació després d'una intervenció quirúrgica.

Procés de donació de llet materna:

Les mares donants de llet materna es posen en contacte amb el Banc de Llet Materna. Després d'una entrevista mèdica, reben un extractor o sacaleche i envasos per recollir les seves donacions.

Una vegada a casa, la qual cosa fan moltes mares és acostumar al cos a produir més llet per poder donar-la. Des de casa, les mares que estiguin alletant extreuen la seva llet amb un sacaleches, la guarden en els envasos proporcionats pel Banc i la conserven en el congelador del seu domicili fins que crida al Banc de Llet Materna que envia un missatger i la porta fins al Banc de Llet.

El Banc de Llet Materna, analitza la llet materna, la pasteuritza i la congela fins a la seva utilització i la distribueix a les unitats de nounats dels hospitals.

Els metges dels serveis de nounats dels hospitals són els encarregats de receptar la llet materna com a medicament.

Des de juliol de 2001, la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears disposa del primer Banc de Llet Materna d'Espanya. Fins a fa uns anys era l'únic al territori espanyol.

La Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears i especialment el Banc de Llet Materna vol agrair la labor de ABAM (Associació Balear d’Alletament Matern).

Preguem difongueu aquesta informació entre els vostres familiars i amics que puguin ajudar-nos a aconseguir donacions de llet materna a Mallorca.

Donació de llet materna