Menú

Dilluns, 28 de de novembre de 2016

AiP Driving Experience forma a conductors responsables al volant i solidaris amb la donació de sang

Des de l'any 2008, AiP Driving Experience aipdrivingexperience.com forma a més de 500 persones a l'any per aconseguir que la conducció sigui més segura i eficient. Ara a més, ensenya als seus alumnes la importància de donar sang.

"El nostre treball aquesta principalment enfocat a evitar accidents de trànsit i pensem que quan tota la resta ha fallat encara queda el Banc de Sang", argumenta Jaume Perelló que, al costat d'Alexandre Colom, està al capdavant de AiP Driving Experience. Els socis d'aquesta empresa són molt conscients de l'important que és que hi hagi sempre sang disponible als hospitals llista per transfondre en cas d'un accident greu de tràfic.


Des de fa un mes, en finalitzar cada curs els professors de AiP procuren el màxim d'informació als futurs conductors responsables sobre el procés i destinació de les donacions de sang. Per a això, disposen de cartells, fulles informatives, adhesius per als vehicles.
"El que hi hagi sang suficient als hospitals és responsabilitat de tota la societat per això estem molt agraïts al fet que empreses com AiP Driving Experience assumeixin aquest compromís de conscienciar als seus alumnes, futurs conductors responsables i solidaris" comenta el Dr. Enrique Girona director tècnic del Banc de sang


Cada any el nombre d'accidents amb víctimes en vies interurbanes supera el miler. Un ferit en un accident de trànsit podria arribar a necessitar fins a 30 donacions de sang.


El 34,3% de les transfusions que es duen a terme a les illes van destinada a pacients de cirurgia i a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit.


A Balears cada dia es precisen 200 donacions per atendre a tots els pacients. Com és sabut, la sang no es pot fabricar d'aquí la importància dels donants de sang. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.
Aquestes dades donen una visió de l'abast i la importància que tenen les donacions de sang no només en les intervencions quirúrgiques i atenció a malalts sinó en la necessitat existent en el tractament dels traumatismes i seqüeles causats pels accidents de trànsit.