Menú

Dimarts, 6 de de juny de 2017

La FBSTIB rep el segon premi al Congrés Hispà-Portuguès de Medicina Transfusional-2017

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) rep el segon premi al millor treball de recerca al Congrés hispà-portuguès de Medicina Transfusional celebrat a Porto els passats dies 1, 2 i 3 de juny. 

El premi ha estat atorgat per la APIH (Associaçao Portuguesa de Imuno-Hemoteràpia) i la SETS (Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular) en le seu 2º Congrés Conjunt, Hispà-Portuguès de Medicina Transfusional.

El premi reconeix, l'esforç realitzat pel personal de la FBSTIB en el desenvolupament d'un programa de detecció de donants de plaquetes per afèresis amb un grup paqueter poc comú. L'objectiu és prevenir, mitjançant la transfusió d'aquestes plaquetes, els casos de sagnat intracranial en nounats deguts a la trombocitopènia fetal/neonatal aloinmune. S'adjunta el resum del treball presentat.

El treball premiat ha estat desenvolupat per la Dra. Teresa Jiménez Marco (sotsdirectora del Banc de Sang), Estrella Carrasco Ojeda (diplomada en infermeria), Susi Bleda, Margalida Cerdà, Aina De Fuertes, Bàrbara Quetglas, Rosario Acosta, Maria Angels Munar, Laura Sánchez, Dora Noguera (personal tècnics de laboratori) i el Dr. Enrique Girona Llobera (director tècnic del Banc de Sang).

A més el personal del Banc de Sang de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha compartit els seus coneixements i experiències en aquest congrés oferint les següents tres ponències en diferents simposis:

"Quines coses convé conèixer abans d'implementar la tecnologia de reducció de patògens" i "La medicina basada en l'evidència" impartides per la Dra. Teresa Jiménez Marco, sotsdirectora del Banc de Sang de la FBSTIB

"Com dissenyar una enquesta per obtenir conclusions fiables" impartit per Eva Gómez Sjunnesson, responsable de Comunicació i Màrqueting de la FBSTIB.

Alguns dels participants premiats

Altres notícies relacionades

  • Divendres, 13 de de gener de 2023

    La Gala #InvisiblesCOVID reconeix la tasca dels profesionals del BSTIB i dels donants

  • Divendres, 18 de de novembre de 2022

    Balears manté el ritme de les donacions de sang durant 2022