Menú

Dilluns, 26 de de juny de 2017

Reconeixement a les donants de llet materna

 57 mares van donar 276,1 litres de llet que han servit per atendre a 107 bebès prematurs a l'any 2016. Ha augmentat un 13% el nombre de bebès atesos (de 94 a 107 bebès) i un 4%, la quantitat distribuïda (de 214,45 a 223 litres).

Avui, dilluns, 26 de juny de 2017, la Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB) ha reconegut la labor de les mares que en 2016 han donat llet materna en un acte celebrat a Can Campaner en Palma.

La directora general de Salut Pública i Participació, la Dra. Maria Ramos acompanyada del director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Ismael Gutiérrez i el Dr. Antoni Gayà, director tècnic del Banc de Teixits han lliurat diplomes i un detall com a agraïment a la seva solidaritat.

El Banc de Llet Materna va reconèixer, a més, la labor del personal de la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Espases per la seva professionalitat i la seva labor promocionant la donació de llet materna. Va recollir el reconeixement el Dr. Pere Balliu, cap de la unitat i les auxiliars del servei.

A les Illes Balears existeix una gran demanda de llet materna per a nounats ingressats als hospitals de la nostra comunitat, especialment nounats prematurs amb pes inferior a 1.500 grams al naixement o d’una edat gestacional inferior a les 32 setmanes. Per a això, és imprescindible la donació de llet materna, de la qual també poden beneficiar-se altres pacients nounats sotmesos a cirurgia intestinal, cardiopaties congènites, retards severs de creixement, etc.

El de Balears va ser el primer Banc de Llet Materna que es va crear a Espanya. Des de juliol de 2001, la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears disposa del primer Banc de Llet Materna d'Espanya. Fins fa uns anys era l'únic al territori espanyol.

A l’any 2016, 57 mares van donar 276,1 litres de llet que han servit per atendre a 107 nadons prematurs. Ha augmentat un 13% el nombre de bebès atesos (de 94 a 107 bebès) i un 4%, la quantitat distribuïda (de 214,45 a 223 litres). S'han distribuït a les unitats de nounats dels hospitals de Son Espases, Són Llàtzer i Ca Misses.

Des de l'inici de l'activitat del Banc de Llet Materna, 690 mares han donat un total de 3.244 litres de llet. 459 nounats, en la seva majoria prematurs de molt baix pes, s'han beneficiat en diferents hospitals de les Illes Balears d'aquestes donacions de llet materna.