Menú

Dijous, 17 de d’agost de 2017

MOLT URGENT, BALEARS NECESSITA MÉS DONACIONS DE SANG

Sobretot dels grups sanguinis ONEG i ANEG

La Fundació Banc de Sang fa una crida amb l'objectiu d'augmentar les donacions dels grups sanguinis, sobretot dels grups ONEG i ANEG. La població balear ha de saber que hi ha una necessitat constant de donacions de sang, especialment a l'estiu. Quan les donacions de sang disminueixen bastant.

Cal no oblidar que la sang no es pot fabricar i que té data de caducitat. D'aquí, la rellevància de les persones que acudeixen a donar sang, sigui quin sigui el seu grup sanguini.

Els pacients a Balears reben sang del seu mateix grup sanguini gràcies al fet que donants voluntaris, altruistes i responsables s'acosten cada dia a solidaritzar-se amb ells. Aquesta mesura millora la qualitat de les transfusions per a pacients i la seva recuperació.

Balears es manté aquest estiu amb les reserves justes i amb les que haurà d'afrontar l'habitual descens de les donacions en aquestes dates, l'atenció als pacients crònics i un augment de la població susceptible de necessitar transfusions. Es calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis durant tot l'estiu.

Per totes aquestes raons, la Fundació Banc de Sang de les Illes Balears (FBSTIB) vol recordar que els nens i les dones en edat fèrtil de grup Rh negatiu, només han de rebre sang dels grups Rh negatius. És summament important garantir una reserva de sang Rh negativa suficient perquè aquests pacients puguin ser transfosos quan ho necessitin. És per això que la FBSTIB està fent una crida als donants Rh negatius i a les persones Rh negatives que encara no són donants, perquè si us plau s'acostin a donar. Els pacients de Balears necessiten urgentment la seva ajuda.

La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments com intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i teràpies oncològiques, entre d'altres. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

És vital comptar amb l'ajuda de persones que, mitjançant la donació de sang, garanteixin a les nostres illes l'assistència de tots els pacients que necessitin una transfusió durant el període estival. La URGÈNCIA es difondrà en RRSS, webs, cartelleria, emailing, SMS i a través dels mitjans de comunicació. L'objectiu del missatge és que la gent no s'oblidi de la donació de sang a l'estiu i augmentar les donacions dels grups O i A negatius.

Uneix-te a una de les campanyes de donació de sang d'estiu

La Fundació Banc de Sang de les Illes Balears, ha programat per al mes d'agost i setembre més de 150 campanyes de donació de sang a les illes. Consulta-al web: www.donasang.org

Informa't, informada en xarxes a través del web www.donasang.org

http://www.donasang.org/xarxes-socials/

RRSS:

Facebook @fundaciobancdesangiteixits

Twitter @donasangbalears

Instagram @donasangbalears