Menú

Divendres, 22 de de setembre de 2017

El batle de Palma visita les instal·lacions de la Fundació del Banc de Sang i Teixits

“La millor forma de demostrar el factor humà i la solidaritat col·lectiva a Palma crec que és donant sang”, ha subratllat el batle de Palma i ha afegit que “el Banc de Sang és la millor mostra de solidaritat de la ciutadania”.

L'alcalde de Palma, Antoni Noguera, ha visitat avui les instal·lacions de la Fundació del Banc de Sang i Teixits per conèixer de primera mà en què consisteixen els processos de donació de sang, teixits i llet materna.

El director gerent de la institució balear, Ismael Gutiérrez, el director tècnic del Banc de Sang, el doctor Enrique Girona i el director tècnic del Banc de Teixits, el doctor Antoni Gayà, han estat els encarregats de guiar-li per les instal·lacions i de mostrar-li els diferents departaments i laboratoris.

El primer punt al que ha acudit el batle ha estat la sala d'extraccions, en la qual ha conversat animadament amb un dels donants de sang que havien acudit al centre a donar. Després ha estat conduït a la sala de fraccionament i a la hemoteca, on el doctor Girona li ha explicat com se separen els diferents components de la sang i els mètodes d'emmagatzematge que s'utilitzen per a la seva perfecta conservació.

Més tard ha visitat la zona del Banc de Teixits, en la qual el doctor Gayà li ha ensenyat alguns trossos d'os i com funciona el departament. L'alcalde ha mostrat un gran interès per aquesta secció i ha destacat “el gran factor humà” de les famílies que decideixen donar els teixits dels seus sers estimats una vegada que han mort.

Respecte a la nova campanya de la fundació, Noguera ha indicat que li agrada i que considera que la imatge de la formiga és molt encertada perquè serveix per “identificar la donació amb un tema de sentiment i d'amor”.

Durant la seva visita, el batle ha destacat la gran labor que fa el Banc de Sang i Teixits i s'ha interessat per conèixer si les condicions de treball canvien a l'estiu per la gran afluència de població que visita l'arxipèlag i pel procediment que es segueix en les donacions de sang de les illes d'Eivissa, Formentera i Menorca.

A més, ha volgut fer una crida als ciutadans de Palma perquè acudeixin a donar sang.

“La millor forma de demostrar el factor humà i la solidaritat col·lectiva a Palma crec que és donant sang”, ha subratllat i ha afegit que “el Banc de Sang és la millor mostra de solidaritat de la ciutadania”.

Altres notícies relacionades

  • Divendres, 18 de de novembre de 2022

    Balears manté el ritme de les donacions de sang durant 2022

  • Dimecres, 6 de de juliol de 2022

    PREMI SOLIDARI ONCE 2022 a la labor del Banc de Sang i Teixits