Menú

Divendres, 24 de de novembre de 2017

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears renova el seu certificat de qualitat

El seu Sistema de Gestió de Qualitat està actualitzat amb l'última versió de la Norma ISO 9001: 2015

El Banc de Sang de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha rebut el certificat de la nova Norma ISO 9001:2015, que posa de manifest el gran compromís de la institució amb la qualitat  i la seguretat en el desenvolupament de les seves activitats diàries.

El director gerent de la FBSTIB, Ismael Gutiérrez, explica que la certificació “ratifica les bones pràctiques d'aquesta institució i confirma la nostra voluntat de continuar millorant tots els nostres processos interns per ser un referent a nivell nacional i internacional”.

La fundació s'ha adherit als estàndards de qualitat més exigents que estableix la nova Norma ISO 9001:2015, amb la finalitat de garantir un tracte excel·lent als donants i aconseguir la màxima seguretat en els components sanguinis que reben els pacients.

 “El certificat reconeix l'esforç i la implicació de tot l'equip humà del Banc de Sang en l'obtenció d'aquest títol. El nostre Comitè de Qualitat, encapçalat per la Dra. Teresa Jiménez, ha fet un treball espectacular per aconseguir aquest objectiu. L'equip de professionals implicat ha detectat nombroses oportunitats de millora i ha introduït diverses solucions tècniques i operatives. A més, la fundació ha dut a terme un gran treball d'adaptació als nous requisits de la Norma ISO 9001: 2015 i estem segurs que els donants i els pacients de les Illes Balears es beneficiaran molt d'això”, ha comentat el director gerent.

Aquesta certificació garanteix, tant als donants com als pacients, la màxima seguretat i qualitat en el procés de donació i transfusió.

La seva obtenció ha estat marcada per la incorporació d'innovacions científiques i tecnològiques que faciliten l'adaptació de la FBSTIB a la constant i ràpida evolució del coneixement científic-sanitari.

La integració de les expectatives del donant a la planificació dels objectius de la institució, mitjançant la realització d'enquestes de satisfacció, ha estat un dels punts forts per premiar la seva qualitat. De fet, en 2016 un total de 6.000 donants van emplenar aquests formularis per retroalimentar el procés de la donació amb les seves aportacions.

Des de l'any 2001, la FBSTIB ha anat incorporant al seu Sistema de Gestió de la Qualitat  les millores necessàries  per adaptar-se a les actualitzacions dels requisits de la  Norma ISO 9001 en les seves successives versions.

L'obtenció de la certificació ISO 9001:2015 suposa un segell de qualitat que repercuteix directament en els donants i els pacients de les Illes Balears, ja que garanteix la seguretat de tot el procés de donació de sang i obtenció de components sanguinis.