Menú

Dilluns, 3 de d’agost de 2020

Balears necessita més mares donants de llet per poder atendre als bebès prematurs hospitalitzats

Donar llet és senzill i tot el procés es fa des de casa. Només cal contactar amb el Banc de Llet Materna on és fa una analítica de sang.

La demanda de llet materna per part dels hospitals ha crescut i les donacions de llet que rep el Banc de llet Materna no són suficients, per la qual cosa ara fan falta més mares donants. El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) fa una crida per que més dones lactants que hagin donat a llum en els últims cinc mesos perquè es facin donants. La llet materna és necessària per a ajudar a nounats que, per raons mèdiques, necessiten augmentar les seves defenses.

La llet materna actua com a protector de l'aparell digestiu del nounat, evita en gran manera l'aparició de la necrosi intestinal i facilita la recuperació després d'una intervenció quirúrgica. “El Banc de Llet de Balears ha notat un augment important en la demanda de llet de donant dels hospitals. Gràcies a les donacions de llet podem atendre nens prematurs de la nostra comunitat. La llet materna és molt beneficiosa per ells. Per aquesta raó, fem una crida a les mares que vulguin donar llet per què es posin en contacte amb nosaltres.” explica el subdirector del Banc de Teixits, el Dr. Javier Calvo

Les mares que estiguin donant el pit i que gaudeixin de bona salut poden fer-se donants. Per a això han de contactar amb el Banc de Llet Materna del BSTIB, situat al carrer Rosselló i Caçador número 20 de Palma, al telèfon.

Un requisit indispensable és no tenir cap símptoma relacionat amb el coronavirus. Per a ser donant de llet és important que no hagin transcorregut més de cinc mesos des de la data del part. És en aquest període quan la llet materna posseeix els nutrients i agents immunològics òptims, convertint-se en el millor aliment pel nounat.

El procés de donació és senzill

Després de disposar d'una cita confirmada en el 971 76 44 33, cal acudir al Banc de Sang i Teixits, on es realitzarà una entrevista mèdica i una analítica. Les mares reben un extractor i envasos per a recollir les seves donacions. Ja a la seva casa, les donants guarden en aquests envasos la quantitat sobrant en el congelador del seu domicili i criden a la institució perquè enviï a un missatger a buscar-la.

Una vegada en el banc, el personal analitza la llet, la pasteuritza i la congela fins a la seva utilització. Quan els metges dels serveis de nounats dels hospitals la recepten, el Banc de Llet Materna la distribueix als centres sanitaris.