Menú

Divendres, 18 de de novembre de 2022

Balears manté el ritme de les donacions de sang durant 2022

El pressupost per a 2023 aposta per la renovació dels sistemes informàtics

El Patronat del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha celebrat avui la seva LX reunió, en la qual s'ha informat de l'activitat de la institució dels primers deu mesos de l'any 2022, en els quals s'ha aconseguit mantenir el nombre de donacions, 31.450.

Durant la reunió, el director gerent, Ismael Gutiérrez, ha informat del grau de compliment dels objectius de gestió i del Pla de Sostenibilitat. S'ha presentat el segon Pla d'Igualtat i s'han ofert detalls sobre el pressupost de la institució previst per a 2023, que ascendirà a un milió d'euros. D'aquesta partida total, 375.000 euros es destinaran a actualitzar el sistema de gestió del Banc de Sang i a implementar un nou programa. Aquesta inversió permetrà millorar qualitat del servei prestat als donants i optimitzar els recursos. El pressupost reflecteix a més una aposta per la millora contínua de la maquinaria i les instal·lacions amb l'objectiu d'incrementar la satisfacció de donants i hospitals.

El BSTIB comptarà durant la primera meitat de l'exercici 2023 amb els serveis de deu joves qualificats mitjançant una subvenció del SOIB per a facilitar la primera experiència de persones formades que s'incorporen al mercat laboral.

En un altre ordre de coses, s'ha informat als membres del Patronat de la donació d'un autobús al ministeri ucraïnès de Sanitat.

En el transcurs de la reunió del patronat s'ha nomenat a Manuel Palomino Chacón i a les doctores Mª del Carmen Ballester Ruiz i Juana Pedrosa Clar com a nous patrons en substitució de Juli M. Fuster i Culebras, i els doctors José Luis Antich Rojas, Joana Mª Mas Cànaves, respectivament.